Lasten ja nuorten kanssa toimiville toimijoille

kannen poika

Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa toimivat viranomaiset ja kolmannen sektorin toimijat ovat osa lasten ja nuorten arkea. Opettajat, valmentajat tai esimerkiksi nuoriso-ohjaajat voivat viettää aikaa lasten ja nuorten kanssa useita tunteja viikossa, vuosien ajan. Kokemuksia tulee niin iloista, suruista, onnistumisista kuin pettymyksistä, jotka kuuluvat elämään. Joskus lasten tai nuorten pulmat ovat sen kaltaisia, että ne mietityttävät ja huolestuttavat lasten ja nuorten kanssa toimivia henkilöitä.

Välittämisen koodi -palvelun avulla 0-28-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa toimivat viranomaiset ja kolmannen sektorin toimijat voivat esittää yhteydenottopyynnön lapsen tai nuoren tuen takaamiseksi. Palvelun avulla tieto välittyy toimijoiden välillä ja yhteistyö mahdollistuu. Alan ammattilaiset tarjoavat lapsille ja nuorille tukea heidän tarpeiden mukaisesti keskustelukumppanista ja ohjauksesta erilaisiin palveluihin, ja auttavat heitä selviämään elämänhallinnan haasteista ajoissa.

Kun lasten ja nuorten kanssa toimiva henkilö, esimerkiksi opettaja, huolestuu lapsen tai nuoren hyvinvoinnista, hän keskustelee huolesta asianomaisen kanssa. Jos huoli ei katoa keskustelulla, hän voi, nuoren tai huoltajan suostumuksella, tehdä yhteydenottopyynnön osoitteessa www.huolikoodi.fi. Alan ammattilaiset ovat huoltajaan tai nuoreen yhteydessä, asianomaisen kanssa keskustellaan ja tarjotaan tukea Ja yritetään yhdessä löytää ratkaisu tilanteeseen. Tuen vastaanottaminen on aina vapaaehtoista.