Palvelu

Välittämisen koodi -palvelulla tukea elämänhallinnan haasteisiin

Jokainen lapsi, nuori ja perhe kokee elämässään ylä- ja alamäkiä, jolloin elämänhallinta saattaa olla koetuksella. Haasteet ja pulmatilanteet ovat osa elämää ja niistä voidaan päästä eteenpäin. Joskus haasteet ratkeavat omin voimin ja joskus niiden selättämiseksi tarvitaan laajempaa tukea. Mahdollisiin haasteisiin on tärkeää tarttua silloin, kun tukemisen vaihtoehtoja on vielä paljon.

Välittämisen koodi – palvelu on kehitetty 0-28-vuotiaiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä tueksi. Palvelun kautta lasten ja nuorten huoltajat sekä 12–28-vuotiaat nuoret voivat pyytää vaivattomasti tukea arjen pulmiin ja elämän haasteisiin. Alan ammattilaiset vastaavat pyyntöön, jolloin asianomaisen kanssa selvitetään tilannetta ja sovitaan tukitoimista.

Lisäksi palvelun kautta lasten ja nuorten kanssa toimivat henkilöt voivat esittää yhteistyöpyynnön muille toimijoille lapsen tai nuoren tukemiseksi. Huoltajan tai nuoren suostumuksella, toimijat voivat verkostoitua ja selvittää tarpeita kokonaisvaltaisesti yhdessä asianomaisen kanssa. Asianomaisen kanssa keskustellaan ja sovitaan tarvittavista tukitoimista.

Palvelun lähtökohtana välittäminen ja tarvittavan tuen tarjoaminen riittävän ajoissa. Tuen vastaanottaminen on vapaaehtoista. Aloita palvelun käyttö siirtymällä www.huolikoodi.fi -sivustolle.